Avrupa Birliği Projeleri

Avrupa Birliği Projeleri

28.01.2020 1216

Projemiz meslek lisesi öğrencilerimizin kısa vadeli hareketliğini amaçlamaktadır. Projemiz ile ilgili seçilen ortak kurumlar, ortak kurumların özellikleri ve projeye sağlayıcı katkılar şöyledir;

1-ARDA Beratung & Bildung danışmanlık ve eğitim hizmetleri veren, merkezi Berlin'de bulunan bir kurumdur. ARDA Beratung & Bildung, 2010 yılından beri eğitim alanında ve Erasmus Projeleri çerçevesinde faaliyet göstermektedir. Alman Ulusal Ajansı tarafından kabul edilmiş, Easmus+ KA1, KA2 ve KA3 projelerinin uygulanmasında direkt proje partneri olmaya hak kazanmış eğitim, staj ve kurs merkezidir.

Arda Beratung Bildung proje ile ilgili organizasyon faaliyetlerinde kurumumuza yardımcı olacaktır.

2-Campus Berufsbildung e.V Berlin ( Campus Meslek Okulu), kamu yararına çalışan bir meslek okuludur. Bünyesinde 223 öğretmen ve 2060 öğrencisi vardır. Bilgisayar, Bilişim Teknolojileri ve Android alanında yüksek okul seviyesinde eğitim veren okul; Bilgisayar, Programlama, Bilişim Teknolojileri Yönetimi, Bilişim Teknolojileri Güvenliği konularında gelişmiş atölyelerinde staj ve eğitim imkanı sunmaktadır. Erasmus projeleri konusunda oldukça deneyimlidir.  Hem öğrenci göndermekte hem de öğrenci kabul etmektedir.

3-1872 yılından beri kontrol kurumu olan TUV Rheinland Akademi 68 ülkede 1800'den fazla kuruluşla, faaliyet gösteren Almanya'nın en önemli kuruluşlarından bir tanesidir. Binlerce okul ve firma ile staj ve eğitim konularında işbirliği yapmaktadır. Kurum Bilişim Teknolojileri alanında; Bilişim Teknolojileri Güvenliği, Bilişim Teknolojileri Yönetimi konularında eğitim ve staj fırsatları sunmaktadır. TUV 2010 yılından itibaren onlarca Erasmus projesini tamamlamış, Türkiye'den gelen yüzlerce öğrenciye eğitim ve staj, öğretmene ise işbaşı gözlem fırsatı sunmuştur. İş güvenliği konusunda Siemens A.G, Daimler A.G ve Berlin Beuth Techische Hochschule şirketlerine destek vermektedir.

Arda Beratung Bildung, TUV Rheinland Akademi ve  Campus'un ortaklık yaptığı ve Türkiye'den gelen öğrencilere staj imkanı sunduğu projeler şunlardır;

2018 – "Türkiye'de ve Avrupa'da Gelişim İçin Avrupa Stajı"

2018 "Avrupa Birliği'nde Nesnelerin İnterneti (IOT) Uygulamaları Stajı"

2018 "Güvenli Atölyelerimizde Mesleki Eğitim İçin Avrupa'dayız"

CAMPUS ve TUV Bilişim alanı öğrencilerimize "Bilişim Teknolojileri Güvenliği" başlığında staj imkanı sunacaktır

4-Internationalpress News Agency  IPN, Almanya'nın başkenti Berlin merkezli bir haber ajansıdır. Diğer Avrupa ülkelerinde (İngiltere, Fransa, Hollanda, İtalya, İspanya) temsilcilikleri bulunmaktadır. Görsel ve işitsel alanda son teknolojiyi kullanan kurum; Reklamcılık, Grafik, Tasarım, Fotoğrafçılık alanında eğitim ve staj hizmetleri sunmaktadır.  Arda Beratung Bildung ile ortaklık yaptığı projeler neticesinde kA102 projelerine de ev sahipliği yapmak konusunda oldukça isteklidir

ARDA, TUV, CAMPUS ve IPN Türk Ulusal Ajansı tarafından desteklenen, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Eğitim ve Teknik Genel Müdürlüğü ve ARDA Beratung Bildung konsorsiyumunda gerçekleştirilen 2014-1-TR01-KA102-000765 numaralı "Hayat Boyu Beceri Eğitimi (HBBE) projesinin ortak kuruluşlarıdır. Bu proje çerçevesinde Türkiye'nin farklı illerinden 159 öğretmene işbaşında gözlem yaptırılmış, mesleki eğitim verilmiştir.

 

 

5- OSZKİM, İletişim, Bilişim ve medya alanında 50 yılın üzerinde hizmet veren ve Almanya'nın en büyük üç Medya eğitim okulundan biri olan OSZKİM de, öğrenciler meslek eğitimin yanında lise diploması da alabilmektedirler. OSZKİM devlet meslek eğitim okuludur. Film ve video yönetimi, Resim, Grafik alanlarında eğitim ve staj imkanları sunmaktadır. Arda Beratung Bildung konsorsiyumunda Berlin'de uygulanan 13 projenin değişik aşamalarında yer almıştır. Bunun yanında Finlandiya, İsveç, Hollanda gibi ülkelerle 5 "Leonardo da Vinci" projesini tamamlamışlardır. Erasmus Ka102 alanında Grafik Fotoğraf alanı öğrencilerimize bünyesinde yer alan atölyelerde staj vermek konusunda isteklidir.